Odbojkašice Crvene zvezde (©CEV)
Odbojkašice Crvene zvezde (©CEV)

Osam sezona Zvezde nije bilo u Ligi šampiona: Odbojkašice imaju priliku koja se ne propušta

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.22. | 10:03

Poslednji put crveno-bele su u elitnom društvu bile tokom takmičarske godine 2013-2014

Pre desetak godina odbojkašice Crvene zvezde su bile dominantne u Srbiji i redovne učesnice Lige šampiona. Vremenom su crveno-bele posustajale, a neke druge srpske ekipe su iskakale u prvi plan...

U šampionski mod devojke sa Marakane vratile su se prošle sezone kada su osvojile duplu krunu.

Izabrane vesti

Posle tog uspeha dobile su priliku da se vrate u elitno evropsko društvo. Prošle su 1. kolo kvalifikacija sa dva maksimalna trijumfa protiv Polki Kusama, a sinoć su u drugoj rundi savladale Kalcit iz Kamnika - 3:1. Za ovu pobedu dobile su prema propozicijama CEV tri boda, a sad im samo jedan nedostaje za prolaz u najjače klupsko evropsko takmičenje.

Dva seta su im potrebna u revanšu na Banjici u utorak kako bi se posle osam sezona posta, vratile u elitno društvo. Poslednji put u grupnoj fazi Lige šampiona igrale su tokom takmičarske godine 2013-2014.

"Čestitam devojkama na pobedi. Ovo je tek jedan korak koji smo napravili u meču sa Kalcitom, ali je izuzetno značajan. Ponosni smo i zadovoljni što smo na ovako vrućem terenu imali strpljenja i živaca da utakmicu privedemo kraju kako smo želeli i napravimo najbolji mogući rezultat", rekao je posle meča trener Crvene zvezde Ratko Pavličević.

Crveno-bele devojke će proći dalje u tri slučaja - ukoliko pobede bilo kojim rezultatom, ako izgube 3:2 i ako budu poražene 3:0 ili 3:1, a dobiju nakon toga zlatni set. Ekipu iz Kamnika u grupnu fazu vodi samo zlatni set, a pre toga moraju da pobede 3:0 ili 3:1. To bi značilo da slovenački tim treba čak četiri seta da osvoji kako bi izašao iz ovog dvomeča kao pobednik.

Ako se slučajno dame sa Marakane budu okliznule i propustile ovu veliku priliku, neće to biti "zbogom" evropskoj priči... Imaće još jednu šansu u duelima sa poraženim iz okršaja Tenerife La Laguna - Vašaš Budimpešta.

Veliku ulogu u sinoćnom trijumfu koji ih je doveo na prag Lige šampiona imala je Jelena Stojić.

"Čestitam mojoj ekipi na sjajnoj i borbenoj utakmici. Nije bilo jednostavno igrati u Sloveniji, jer je publika dosta učestvovala u meču.Ipak, uspele smo da se izborimo sa tim. Došle smo do maksimalna tri boda. Nadam se da ćemo i u Beogradu igrati ovako i ostvariti još jednu maksimalnu pobedu", rekla je Jelena Stojić.

Podsetimo, od ranije je poznato da će Zvezda ukoliko slavi u drugom kolu kvalifikacija igrati u grupi sa aktuelnim svetskim i evropskim šampionom Vakifbankom, Novarom i Potsdamom. Ako crveno-bele prođu posle trećeg kola onda će im rivali biti Fenerbahče, Lođ i Štutgart.


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaCEV Liga šampionaRatko Pavličević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara